Appel

De appel (Malus pumila) is de meest bekende fruitsoort en wordt vaak rauw genuttigd. Toepassingen in de keuken en bij bakrecepten komen ook veel voor, bijvoorbeeld in appeltaart of als garnering op pannenkoeken. Verschillende producten worden gemaakt van (onder andere) appels, zoals appelsap, appelcider, appelmoes en appelstroop.

Vanuit de gedachte dat snoepen ongezond is, is de leus: Snoep verstandig, eet een appel al jarenlang een populair uitdrukking in de Nederlandse taal.

De appel is er in vele verschillende smaken en/of aroma's. In de negentiende eeuw hadden vele steden in Europa en Nederland hun eigen rassen. Deze rassen waren zoet of halfzuur, verschillend gekleurd en met verschillende vormen en grootte. Tegenwoordig zijn met name de rassen Elastar, Jonagold, Granny Smith en Golden Delicious veel voorkomend. Kervo BV is bekend met bijna alle voorkomende appelsoorten en kan deze uiteraard voor u verwerken.

Kervo BV is uw flexibele en betrouwbare partner op het gebied van verwerking van appels tot eindproducten. We hanteren daarbij altijd naar de beste en meest constante kwaliteit, waarbij smaakbehoud en het bakvast blijven van de appel altijd prioriteit heeft. Onze volledig nieuwe verwerkingsinstallatie is uniek in Nederland. Hierdoor kunnen wij nog beter omgaan met speciale wensen van u, onze gewaardeerde klant.

De door Kervo BV verwerkte appels worden op professionele en geautomatiseerde manier behandelt tot de verschillende producten die wij kunnen aanbieden.

Uniek bij Kervo BV is de speciale behandeling van de appel met vitamine C, hiermee gaan wij op een natuurlijke wijze bruinverkleuring van de appel tegen. Met deze behandeling worden de appels niet meer bruin en wordt een houdbaarheid gegarandeerd van minimaal 9 dagen.

Bijzonder is dat door deze werkwijze de specifieke bakeigenschappen en de smaak van de appel gewaarborgd blijven. Daarnaast zorgt deze werkwijze ervoor dat er een groter vochtbehoud in de appel plaatsvindt, hierdoor is uw eindproduct langer houdbaar.

De grondstoffen voor onze producten komen voor een deel uit onze eigen boomgaard. De rest van de appels die wij verwerken kopen wij in bij zorgvuldig geselecteerde telers, bij een veiling of bij een groothandel. Kervo BV verwerkt o.a. de bekende rassen Jonagold, Elstar, Braeburn en Granny Smith.