Verwerking

Sinds 2008 heeft Kervo BV een nieuwe productielocatie op het Freshpark in Venlo betrokken om zich nog verder te kunnen specialiseren in het verwerking van diverse fruitsoorten. Kwaliteit en flexibiliteit naar u als klant vormen hier nog altijd de basis voor de succes formule waarmee de familie Vossen ooit naam maakte als teelt- en verwerkingsbedrijf in Limburg, maar ook ver daarbuiten.

Kervo BV onderscheidt zich door zowel de teelt als ook de verwerking van de diverse fruitsoorten in eigen beheer te doen. Hiermee kan Kervo BV zich onderscheiden op het gebied van leversnelheid, natuurlijk een cruciaal aspect bij versverwerking. Het gehele proces van het plukken van het fruit tot het uiteinde verwerkte eindproduct bij de klant kan door Kervo BV binnen 48 uur gerealiseerd worden.

Kwaliteitscontrole

Kervo BV beschikt over het BRC-certificaat.

Kervo BV heeft bewust gekozen om zich BRC te laten certificeren. Hiermee voldoet Kervo BV aan de hoogst haalbare Europese norm op het gebied van voedselveiligheid.

Wat is het BRC-certificaat?

De British Retail Consortium (BRC) is een inspectieprotocol gebruikt door Britse supermarkten en omvat eisen waaraan leveranciers moeten voldoen. De BRC vereist dat een kwaliteitssysteem aanwezig is, dat HACCP toegepast wordt en dat de omgeving, product, proces en personeel in dit systeem opgenomen zijn (Goede Hygiëne Praktijk vereisten).

Met het BRC-certificaat voldoet Kervo BV in principe in één keer aan alle eisen die de Britse supermarkten stellen. Omdat dit voor producent en afnemer kostenbesparend werkt is het BRC-certificaat breed gewaardeerd. Inmiddels heeft de Europese Retail Organisatie (CIES) de standaard erkend.

Inhoudelijk is de BRC-norm te vergelijken met in de voedselverwerkingsbranche verplichte HACCP systeem, maar dan aangevuld met concrete eisen t.a.v. bedrijfsinrichting, hygiënisch werken, persoonlijke hygiëne, etc. BRC wordt beheerd door het British Retail Consortium.